Een nieuwe locatie voor de D1:10. De baan van ERCE in Eindhoven bleek een perfecte driftbaan tijdens de 5e ronde van 2011.

Klik hier voor het fotoalbum van D1:10 Ronde 5: ERCE Eindhoven


Met het enorme aantal deelnemers, de D1:10 blijft nogsteeds groeien, en het mooie weer in het vooruitzicht, zou het een prima dag gaan worden!

De top 8 in de kwalificaties was, van onder naar boven, Roy, Maurice, Ronald, Robin en Tijs op een 4e plaats.

Edwin scoorde de 3e plaats met 87 punten.

Jim behaalde maarliefst 90 punten, maar toch slechts genoeg voor een 2e plaats.

Want Ricardo reed een bijna perfecte run, hij scoorde 94 punten!

De Top 16 werd verder gevuld door Lennaert, Roiheed, Davey, Reinier, Joost, Bop, Marijn (winnaar Poule B) en Ronny (2e plaats Poule B).

Winnaars van in de top 16 waren Roy, Maurice, Robin, Tijs, Edwin, Jim, Ricardo en Davey. Zij strijden tegen elkaar in de Top 8.

In de top 8 waren het Maurice, Jim, Ricardo en Davey die er met de overwinningen vandoor gingen.

Door naar de top 4, daar moest Maurice het onderspit delven tegen Ricardo. Davey verloor van Jim in de andere halve finale, dus Maurice en Davey mochten gaan strijden om de 3e plaats. Maurice won die wedstrijd en pakte dus de laatste podiumplaats.

De finale werd dus een Team Orange-party met Ricardo en Jim. Jim was net iets sterker dan Ricardo en ging er dus met de overwinning van deze 5e ronde vandoor.

Arno won het Concours d’Elegance met zijn V8-powered Nissan S15.

Het klassement blijft spannend. Edwin’s voorsprong werd deze keer verkleind, hij staat nu op 77 punten, terwijl Jim met 62 punten dichterbij komt. Maurice behoud met 60 punten zijn 3e plaats in het klassment, maar nu gevolgd door Ricardo met 56 punten. Edo zakt vanaf zijn tweede plaats terug naar de 5e plaats (53 punten).

Klik hier voor het fotoalbum van D1:10 Ronde 5: ERCE Eindhoven