De laatste dag, dag 4. Dag van de battles en de prijzen!

De dag begon met groepsfoto’s en de verkiezing van de mooiste kap en chassis. Voor de mooiste kap koos ieder aanwezig land (er werd niet gewacht op laatkomers) een kap uit.

Van de 6 genomineerden waren er 4 Nederlanders! De teamcaptains van de landen die geen kap uit hun land genomineerd hadden moesten vervolgens gaan uitmaken wie de winnaar zou worden. Dat werd Ronny met zijn S13 Cabrio, hier helemaal achteraan op de foto.

Best chassis werkte min of meer volgens hetzelfde principe. Hier waren 2 van de 4 genomineerden lid van Team Orange. Edwin en Owen waren genomineerd. Edwin ging er uiteindelijk met de overwinning vandoor. De eerste 2 bekers waren binnen!

Helaas heeft de organisatie geen battle-overzicht gepubliceerd. En omdat mijn geheugen niet fotografisch is kan ik niet meer doen dan de uiteindelijke posities vertellen. Michel eindigde als hekkensluiter voor Team Orange op een 42e plek. Ik eindigde 1 plek hoger en Ronny op een 37e plek. Bop (foto) scoorde een 32e plek.

Haiko verloor op deze foto van Owen, hij haalde uiteindelijk een 35e plek. Owen maakte het tot een 31e plek.

Niels eindigde op een 25e plaats.

Ronald en Arno kwamen ook tegen elkaar uit. Ze behaalden uiteindelijk een, respectievelijk 24e en 26e plaats.

Tijs en Ricardo moesten ook tegen elkaar. “Ben ik daar nu helemaal voor naar Engeland gekomen?” Tijs werd uiteindelijk 18e en Ricardo 21e.

Jim had pech, hij kwam uit tegen Edwin en die was niet van plan te gaan verliezen. Jim eindigde uiteindelijk als 13e.

Ook Rick en Lennaert kwamen elkaar tegen in een van de verliezersfinales van de Top 16, iedere positie in de Top 16 werd namelijk bepaald door battles. Lennaert won van Rick en eindigde als 7e. Rick eindigde net in de top 8.

Maar de beste Nederlander was Edwin, hij kreeg het voor elkaar om door te stoten naar de finale! Daar moest hij echter wel voorang geven aan de jonge Noor Petter Midtskogen. Petter is de nieuwe wereldkampioen, maar Edwin scoord dus een prachtige tweede plaats!

Uiteindelijk gingen er weer genoeg prijzen mee naar Nederland. V.l.n.r.: Edwin: beste chassis en 2e plaats, Ronny: beste kap, Lennaert: 7e plaats, Rick: 8e plaats.
Dit waren de dagverslagen, maar later nog veel meer foto’s van de D1Rc World Championships!