Deze hadden jullie nog te goed! Het verslag en de foto’s van D1:10 Ronde 4 die eigenlijk plaats zou vinden op HFCC Den Haag, maar door het slechte weer werd verplaatst naar het nabijgelegen Van der Ende Racing Inn.

Klik hier voor het fotoalbum van D1:10 Ronde 4: HFCC Van der Ende Racing Inn Den Haag


Niet zo veel foto’s deze keer, ik was nogal druk met zelf rijden. Daarover later meer.

In de kwalificatie waren het Robin, Edwin en Tijs die de podiumplaatsen voor zich namen. Robin scoorde 70 punten, net als Edwin, maar Edwin scoorde ook 55 punten, waar Robin er maar 50 scoorde. Tijs scoorde 75 punten en werd top-qualifier van de dag. Ik had een teleurstellende 19e kwalificatieplek, poule B dus.

In die poule versloeg ik echter Ronny en, nieuw TWS-lid, Bop. Daardoor stond ik weer in poule A! Ook Haiko ging door naar poule A.

Daar kwam ik Tijs tegen, de nummer 1 tijdens de kwalificatie. Tijs was blij tegen mij te moeten, want hij dacht me wel te kunnen verslaan. Hij spinde echter in zijn chaserun waardoor ik door mocht naar de top 8. Ook door naar de top 8 waren Reinier, Joost, Maurice, Edwin, Edo, Niels en Paul.

Ik kwam uit tegen Reinier, mijn derde TWS-tegenstander. Tot mijn grote verbazing spinde ook Reinier en mocht ik door naar de top 4! Maurice versloeg Joost, Edwin versloeg Edo en Paul versloeg Niels. Dus zij waren ook door naar de top 4.

In de halve finales kwam Edwin uit tegen Paul, Paul moest toch zijn meerdere erkennen in Edwin. Paul mocht de verliezersfinale gaan rijden, tegen mij, want ik verloor van Maurice. Ik won van Paul en pakte dus sinds lange tijd weer een podiumplek!

Maurice en Edwin moesten dus gaan strijden voor de overwinning. Edwin was wederom de beste en ging er voor de derde keer dit jaar met de overwinning van door!

Deze ronde was voor team TWS het debuut van hun nieuwe teamkappen. Tijs had hier zoveel werk in gestoken dat hij met de Concours d’Elegance-beker naar huis ging.

Edwin staat stevig bovenaan in het klassement met 65 punten. Op de tweede plaats vinden we Edo met 53 punten. Daaronder word het echt spannend. Maurice en Joost hebben beide 44 punten. Niels en Jim hebben er allebei 42. Met 38 en 36 punten volgen Ricardo en ik. Op de 9e plaats vinden we Arno met 33 punten en Tijs staat 10e met 30 punten.

Klik hier voor het fotoalbum van D1:10 Ronde 4: HFCC Van der Ende Racing Inn Den Haag