Uitermate moeilijke omstandigheden tijdens ronde 3 van de D1:10, voor zowel de deelnemers als voor uw fotograaf. Vandaar niet zo veel foto’s deze ronde en een bijpassend verslag.

Klik hier voor het fotoalbum van D1:10 Ronde 3: Coronel Karting Huizen


Het team van RC Drift Events had weer een zeer spectaculaire baan opgezet, met deze kombocht als “special feature” een zeer tricky baan.

Top qualifier was deze ronde Jim. Hij scoorde een niet extreem hoge 77 punten, maar wel ruim voldoende voor een eerste plek. Nummer 2 was namelijk Rick met 71 punten. Edwin kwalificeerde als derde met 69 punten, gevolgd door Ricardo (foto) met 68 punten. Tweede TWS-er was Tijs op een vijfde plek.

Er werd wederom gereden met een Top 16 systeem. Door naar de top 8 waren Bop, Maurice, Ricardo, Arno, Edwin, Gilton, Joost en Niels. Ik viel wederom in de top 16 af tegen de latere winnaar.

Winnaars in de Top 8 waren Ricardo, Bop, Edwin en Joost. In de foto zien we de verliezersfinale tussen Bop en Joost, zij verloren hun battle in de top 4. Joost pakte hier de derde plaats en Bop moest dus genoegen nemen met een vierde plek.

In de finale zagen we Ricardo een fout maken tegen Edwin, dat kostte hem de overwinning. Winnaar van deze ronde is dus Edwin, maar een nette tweede plek voor Ricardo.

Edwin (45 pt) neemt dus weer de leiding in het klassement, met 5 punten voorsprong op de nummer 2, Jim (40pt). Edo staat nu op 36 punten en zakt terug naar een derde plaats.

Klik hier voor het fotoalbum van D1:10 Ronde 3: Coronel Karting Huizen