Dat werd wel eens tijd, of niet dan? Ik ben helaas een beetje druk, dus vandaar de vertraging. Maar ik hoop dat het het wachten waard is geweest!

Klik hier voor het fotoalbum van D1:10 Ronde 2: HFCC Den Haag

41 inschrijvingen waren er maar liefst voor de tweede ronde van de D1:10 in het jaar 2011.

In de kwalificaties was het Jim die er met de eerste plek vandoor ging, hij scoorde 88 punten in zijn tweede run. Owen kreeg 0 punten voor zijn eerste run, maar behaalde de tweede plaats met 85 punten in zijn tweede run. Derde plaats was voor Ricardo met 83 punten.

Ook Arno scoorde 83 punten, maar hij behaalde slechts 11 punten in zijn andere run, dus kwalificeerde hij zich als vierde. De top 5 word voltooid door DK Edwin, hij scoorde 82 punten.

Een bijzondere vermelding voor Ronny, hij spint in beide runs en kwalificeert zich daarmee als 29e, maar zal uiteindelijk een stuk hoger eindigen, in ieder geval in de top 16.

Door de drukte werden de A en B poules namelijk samen gevoegd tot een grote Top 16. Buiten de zojuist genoemde mensen namen ook Paul, Reinier, Edo, Niels, Martin, Marijn, Maurice, David, Tijs en ikzelf plaats in de Top 16.

In het eerste deel was het Ronny die Owen versloeg, Niels deed hetzelfde bij Arno. Paul zette Reinier buiten spel. Edo versloeg mij, maar dat bleek later niet voor niets het geval.

In het tweede deel van de Top 16 waren het Jim, Marijn, Maurice en Tijs die bewezen beter te zijn dan hun tegenstanders Martin, Ricardo, Edwin en David. Dat betekend dus dat Edwin deze ronde niet gaat winnen, hij raakt zelfs de leiding in het klassement kwijt.

Tijs heeft zijn kaboutertjes weer iets nieuws in elkaar laten knutselen, namelijk dit toffe fietsenrek. Dat bezorgde hem ook de overwinning in het Concours d’Elegance. Helaas maakte een doorgezakte starttent een voortijdig einde aan deze creatie. In de achtergrond zien we nog net Maurice, voor hem eindigt deze ronde hier. Tijs is, net als Ronny, Jim en Edo, door naar de Final 4.

Close battles in de top 4 zorgen ervoor dat Tijs en Jim hier om de derde plaats mogen strijden. Edo en Ronny, die dus als 29e was gekwalificeerd, gaan battlen voor de overwinning.

Uiteindelijk gaat de overwinning naar Edo, gefeliciteerd!

Edo doet daarmee ook goede zaken voor het klassement, hij staat met 34 punten nu bovenaan. Gevolgd door Jim (32 pt) en Ronny (27 pt). De kampioen van voorgaande jaren, Edwin, zakt terug naar een 4e plek met 25 punten.

Klik hier voor het fotoalbum van D1:10 Ronde 2: HFCC Den Haag