Zo, daar zijn we dan eindelijk weer! Het verslag van ronde 4 van de NL RC Drift Series D1:10. Ondanks (of misschien wel dankzij) het weer, toch weer een zeer spectaculaire dag.

Na flink wat trainingstijd was het tijd voor de kwalificaties. Marijn heeft zijn TT-01 achter zich gelaten en wist zich met zijn Xray als 5e te kwalificeren met een score van 75 punten.

Ik pakte de 4e kwalificatieplek met 80,5 punten. Martin kwalificeerde met zijn gewoonlijke do-or-die stijl als 3e, hij haalde in zijn runs 82 en 25 punten.

Maurice kwalificeerde als 2e met een beste score van 84 punten en Edwin ging er met de 1e kwalificatieplek vandoor met een zeer nette 89 punten. Jim en Arno pakten de resterende plekken in poule A.

Veel rijders deze keer. Joost pakte de overwinning in poule D, door achtereenvolgens Haiko en Ed te verslaan. Maar hij was nog niet klaar! Ook in poule C was hij onverslaanbaar, hij versloeg Ronny, Rick en Owen.

Leuke battle was ook Roy vs. Rick, na 4-6 6-4 en een Sudden-Death ging Rick door, om vervolgens dus door Joost verslagen te worden.

Bij aanvang van poule B begon het te regenen, precies waar Mick om had gevraagd, hij won ook de eerste battle van poule B van Tijs. Op de foto zien we Ricardo heel dicht op Mick zitten, niet genoeg, Mick wint ook van hem.

En Joost doet ook nogsteeds mee! Niels rijd hier niet helemaal de goede kant op en Joost klimt helemaal vanuit poule D nu naar de finale van poule B.

Daar ontmoet hij regenkoning Mick en daar houd ook zijn overwinningstocht op, na een set spannende battles mag Mick door naar poule A.

In poule A is het top-qualifier Edwin die tegen Mick moet strijden om een plek in de halve finale. Battles op hoog nivea, twee rijders die zeer aan elkaar gewaagd zijn. Het was dan ook niet meteen duidelijk wie er door ging naar de volgende ronde. Daar was een Sudden-Death voor nodig. Edwin kwam daarbij als winnaar uit de bus.

Edwin was dus al zeker van een plek in de top 4, maar wie zouden de overige 3 rijders in de halve finales worden? Maurice versloeg, na een Sudden-Death, Arno, en dat plaatst hem tegen Edwin in de eerste halve finale.

Aan de andere kant van de poule waren het Martin, Jim, Marijn en ik die om de twee overgebleven halve-finaleplekken moesten strijden. Jim stond er met zijn nieuwe chassis al om bekend zeer snel te zijn en hij bewees ook op het natte asfalt zijn wagen goed onder controle te kunnen houden.

Ik moest mijn meerdere erkennen in een in deze omstandigheden razend snelle Marijn, hij bewees in de halve finale nogmaals zeer snel te zijn in de regen door Jim makkelijk bij te houden en zelfs even voorbij te steken! Marijn staat dus net als de vorige ronde in de finale.

De andere finaleplek zal worden gevuld door Edwin of Maurice. Edwin flikt het hem ook weer en we krijgen bij de gedachte aan de finale Edwin vs. Marijn meteen een déjà vu naar de afgelopen ronde!

In de verliezersfinale zien we nog even een knap staaltje volgtechniek: rijd er maar eens zo dicht bij! Jim haalt in en haalt daarbij ook de 3e plaats van vandaag binnen.

Jaja, de finale, net als vorige ronde Edwin vs. Marijn. Marijn was vandaag al razendsnel in de regen, maar ook Edwin ging als een speer. Marijn rijd deze keer met een nieuw chassis, en de baan is nogsteeds nat, dus alles is weer mogelijk

Toch is het weer Edwin die er met de overwinning van deze ronde vandoor gaat! Hij versterkt zijn eerste plaats (61pt) en Marijn klimt op naar een algemene tweede plaats (53pt). Op 2 punten achterstand van Marijn staat Maurice (51pt), Arno en ik maken de top 5 compleet met respectievelijk 46 en 41 punten. Er is dus nog veel mogelijk in de laatste ronde van de D1:10, De Nederlandse RC Drift Series.

Tijs heeft van tevoren de hele nacht door gepuzzeld en dat betaald zich uit in zijn eerste Concours D’Elegance overwinning. Elegante manier om je prijs op te halen ook!