Zo, daar zijn we weer! Klaar voor een nieuw seizoen D1:10, de eerste ronde in het mooie Brabantse Made.


Een recordaantal deelnemers deze keer, maar liefst 36 man reed er deze eerste ronde mee. We zullen maar meteen beginnen met het Concours d’Elegance hier.


Genomineerd waren Rick’s Monster Lancer, Reinier’s Ex-spot RX-7, Lenneart’s BMW E92 en mijn DoriGazo.nl D1-7.


Helaas ging niet ik, maar Lennaert er met de overwinning vandoor. Wat een prachtige kap is het ook!


Top qualifier van de dag was Joost, die zijn countersteer-setup inmiddels tot in de puntjes heeft geperfectioneerd.


Poule A werd verder gevuld door Arno, Edwin, Jim, Bart, Niels en Edo. In poule B waren het Dennis, Owen, Ricardo, Ronny, Maurice, Tijs, Clifford en de winnaar van poule C, Lennaert, die tegen elkaar moesten gaan strijden.


In poule B wonnen Lennaert, Owen, Ricardo en Ronny hun battles en stonden dus in de halve B-finale. Op de foto zien we hier nog even de spannende C-finale tussen Lennaert en Mark.


Owen won van Lennaert en Ronny won van Ricardo, dus de B-finalisten waren bekend. In die finale was het Ronny die aan het langste eind trok en dus mocht gaan meestrijden in poule A.


Hij mocht daar meteen aan de bak, maar Joost was toch te sterk voor hem. Edo was ook te sterk voor Arno, dus Joost en Edo stonden in de eerste halve finale.


Ik mocht aantreden tegen Jim, maar ik bleef aan de binnenkant van een hairpin hangen en verloor daarmee de battle. In de foto zien we Edwin in de achtervolging bij Jim, dat was de tweede halve finale, want Edwin versloeg eerder al Niels. Jim kon niet weglopen van Edwin en moest zich gewonnen geven.


De andere halve finale, die tussen Edo en Joost, was ook een spannende. Maar Joost bewees zijn auto prima onder controle te hebben en veroverde daarmee de overgebleven finaleplek.


In de “verliezersfinale” was het Jim die de laatste podiumplaats pakte en Edo naar een vierde plek verwees.


Daarna volgde een spannende finale, waarin Joost helaas een fout maakte, waardoor Edwin er weer eens met de overwinning vandoor ging! Zou hij dit jaar voor de derde keer de DK worden?

Klik hier voor het fotoalbum van D1:10 Ronde 1: Plantenpad Made