30 inschrijvingen, 225 battles, dus 550 runs. 17 battles per persoon. Dat beloofde een leuke dag te worden! En dat werd het ook!

Allereerste een enorm compliment voor de organisatie: RC Drift Events en Stickerland, voor het neerzetten van dit geweldige evenement. Doe ze dat maar eens na!

Vervolgens wil ik me graag nog even excuseren voor de kwaliteit van de foto’s. Ik had helaas niet de beschikking over mijn eigen camera en heb daarom de camera van Tijs moeten lenen, waarvoor enorm bedankt.

Het concept van de MEGA RC Drift Battle is nogal anders dan dat we normaal gewend zijn. In plaats van kwalficaties hebben we hier een enorme hoeveelheid battles. Het idee is zoals een voetbalcompetitie, iedereen strijd tegen iedereen. Dit was door het enorme aantal deelnemers echter niet mogelijk in 1 dag waardoor de organisatie met een creatieve oplossing moest komen.

Ze bedachten een systeem met willekeurig ingedeelde poules: in iedere poule streed iedereen tegen elkaar en daarna tegen alle deelnemers uit twee andere poules. Iedere poule had 6 deelnemers en er waren 5 poules. Iedere deelnemer zou dus tegen 17 andere deelnemers rijden.

Dit is voor de deelnemers en het publiek natuurlijk prachtig, maar iets minder geschikt om een verslag over te schrijven. Vandaar dat ik me dan maar ga richten op de top 16, de 16 drifters die de meeste punten hadden gehaald in de MEGA Battles gingen volgens het knock-out systeem vechten om hoogste 16 plaatsen.

Helaas liet het licht niet meer toe om foto’s te maken, dus die foto’s die erbij staan hebben geen betrekking op de battles die ik beschrijf.

Deelnemers aan de top 16 waren:

1. Tijs (Tizer) 223pt
2. Robin (Rvelleko) 206pt
3. Edwin (SpeedFreak) 197pt
4. Marijn (DunlopADAC) 196pt
5. Ricardo (DarkSupra) 194pt
6. Jim (GTRulez) 193pt
7. Joost (Driftjay) 192pt
8. Owen (Own) 191pt
9. Roy (DK:Royboy) 187pt
10. Reinier (Reinier) 185pt (Uitgevallen wegens technische problemen)
11. Davey (DaveyZ) 184pt
12. Niels 175pt
13. Martin (easygoingmartin) 174pt
14. Haiko (Bates) 171pt
15. Ronny (ronny) 169pt
16. Bart (Rotary) 168pt
17. Antwan (Scarface) 167pt


Door naar de top 8 waren Tijs (na het verslaan van Antwan), Robin (na het verslaan van mij), Edwin (versloeg Ronny), Marijn (versloeg Haiko), Ricardo (versloeg Martin), Jim (versloeg Niels), Joost (versloeg Davey) en Roy (versloeg Owen).

MEGA Battle winner Tijs moest het in de kwartfinales afleggen tegen DK Edwin. Edwin komt in de halve finale tegen Ricardo te staan. Ricardo won van Joost met 5,5-4,5 en 6-4.

Ook in de halve finale staan Jim, na het verslaan van Roy, en Marijn, die Robin naar huis stuurde.

De halve finale Edwin tegen Ricardo eindigde na een rerun (6-4/4-6) in een 6-4/5-5 voor Edwin. De andere halve finale was minder spannend, Marijn maakte een fout waardoor hij met 4-6/10-0 verloor van Jim.

Ricardo veroverd nip de derde plek door Marijn met 6-4/5-5 te verslaan.

Een anticlimax in de finale: Jim spint in de eerste run, Edwin kan in de tweede run zijn draai niet vinden, maar wint toch nog met een score van 10-0 en 3-7. Gefeliciteerd Edwin!

Klik hier voor het fotoalbum van de Stickerland MEGA RC Drift Battle 2010