Zaterdag 20 juni 2010, de parkeerplaats van de Time-Out in Gemert is het decor voor de derde ronde van het Open Drift Championship. Vanaf 5 uur ‘s ochtends was de organisatie aan de slag om deze parkeerplaats om te toveren tot een spectaculaire driftbaan. Het parcour was zo uitgestippeld dat je vanaf het grote dakterras van de Time-Out een prachtig uitzicht had over de hele baan. Daar werd door media en supporters dan ook dankbaar gebruik van gemaakt.

De meest opvallende deelnemer van deze ronde was toch wel Lennard Wander met zijn Falken S14a, je kent hem wel, dat enorme ding met die perfecte stance. Normaal rijd Wanders vooral in Engeland, maar deze keer kwam hij even lol trappen bij het ODC.

Na flink wat rijtijd in de vrije trainingen, met toch nog wat oponthoud omdat een baanmarshall ten val kwam en later Rick Jansen even een 4-delige metalen barrier omver reed…

Begonnen de kwalificaties waar Paul Vlasblom als vanouds de eerste plek pakte met een score van 98 punten.

Tweede plaats werd bemachtigd door de 20-jarige Marco Kok.

Derde plek in de kwalificaties was voor Wim Lemmers en zijn “flip-flop” Volvo 360. Wim reed vandaag helaas wel zijn achterlicht kapot tegen de muur, ach, je bent schadehersteller of je bent het niet.

In de top 32 strijden de drifters die niet direct zijn gekwalificeerd voor de top 16, voor de laatste twee plekken in die top 16. Dit maal dus 9 drifters. De eerste run eindigde al meteen met schade, Youri Das, de belg in de “verkeerspurpere” 200SX raakte de muur en zijn tegenstander, Jack Dam, kon hem niet meer ontwijken.

Jack’s auto trok na de crash de meeste aandacht, er kwamen rookwolken onder de motorkap vandaan, deze bleken echter onschuldig te zijn en het bleek Youri Das’ auto te zijn die niet meer verder kon. Dam versloeg daarna nog John van Kouwen en nam daarmee de 15e plaats in de top 16 in. Vernon Zwaneveld pakte de andere wildcard. Zwaneveld, deze keer niet in de bekende gele Data-House G35, maar in een oude Vlasblom BMW, versloeg Marnus Lokerse en ook Lars Verbraeken, die spinde in de tweede run van de rerun.

In de top 16 vond een van de spectaculairste runs van deze ronde plaats. Lennard Wander zat bijna letterlijk IN Rick Jansen z’n deur.

In de top 8 versloeg Wander zijn tegenstander Pieter van Hoorick. Ook Kees Kok won in de top 8, tezamen met Paul Vlasblom en Jack Dam, die zich vanaf een 22ste kwalificatieplek had opgewerkt.

Wederom een spectaculaire run van Wander, maar deze keer moest hij toch zijn meerdere erkennen in Paul Vlasblom, die er in zijn chaserun nog dichter op zat.

Wie zou de tweede finalist worden? Kees Kok en Jack Dam vochten het uit. Kok riep de opmars van Dam een halt toe, door hem in een set goeie runs te verslaan.

Lennard Wander, die gast kan volgen, maar Jack Dam zat ook dicht op Wander’s kont, wat resulteerde in een rerun, Dam vreesde echter voor zijn banden en riep de 5-minutenregel in.

Na een snelle pitstop volgde er nog twee bloedstollende runs, waarin de blauw/groene S14a nipt de overhand had.

Voor de finale, waarin Paul Vlasbom Kees Kok zou ontmoeten, werd de spanning nog even opgebouwd met een paraderonde.

Paul Vlasblom haalde met 4-6, 7-3 zijn eerste ODC overwinning van dit seizoen binnen, wat hem op dit moment op de eerste plaats van het kampioenschap plaatst.