Het is inmiddels weer even geleden, maar op 7 november hadden we de laatste ronde van de D1:10 dit jaar. Het beloofde weer een spannende dag te worden, want het kampioenschap was nog zeker niet beslist. Edwin, Marijn, Maurice en Arno maakten allemaal nog kans op de eindoverwinning.


Het verschil tussen de nummer 1 en 2, Edwin en Marijn was slechts 8 punten en Maurice stond daar weer 2 punten achter. Met maximaal 20 punten te verdienen was dus nog van alles mogelijk. Helaas kon jong talent Marijn er deze ronde niet bij zijn, waardoor zijn titelkansen helaas verkeken waren.


In de kwalificaties was (ik zou bijna zeggen: zoals gewoonlijk) Edwin de nummer 1, gevolgd door iemand die we nog niet zoveel hebben gezien, Ronny met deze Vertex R32.


Martin kwalificeerde zich als 3e, Maurice als 4e en Arno kwalificieerde zich op de 5e plaats.


Owen en Joost maakten poel A compleet door als 6e en 7e te kwalificeren.


De meeste battle overwinningen gingen ongetwijfeld naar Ricardo, hij klom van een 16e kwalificatieplek op naar poel A door achtereenvolgens Mark, mij, Antwan, Mattijn, Haiko en Tijs te verslaan en daarmee winnaar in poel C en B te worden. In poel A moest hij echter zijn meerdere erkennen in Edwin, die goed onderweg was zijn titel te verdedigen en Ricardo met 7-3, 4-6 versloeg.


Het was echter wel een zeer spectaculaire battle. Zo close rijden op deze ondergrond valt niet mee! Edwin versloeg in de halve finale Joost en stond daarmee voor de derde keer dit seizoen in de finale.


Aan de rechterkant van het battleschema vinden we bovenaan Martin tegen Owen. Na een wat rommelige battle, met als score 0-10, 4-6, staat Owen in de halve finale.


Daar komt hij Arno tegen, winnaar van zijn battle tegen Maurice met 0-10, 5-5. Lekker close ook weer!


In de halve finale zit Owen bijna IN Arno’s kap en mag daardoor tegen Edwin strijden in de finale.


Maar eerst nog de verliezersfinale van Joost tegen Arno, Joost wint en neemt daardoor de derde plaats in op het podium.


Na een zinderende finale is het Owen die met de overwinning van deze laatste ronde naar huis gaat. De tweede plek is voor Edwin echter genoeg om de eerste plaats in het klassement vast te houden. Hij is opnieuw de D1:10 DK!


Maurice klimt naar de tweede plaats in het eindklassement en Arno neemt de laatste plek van het podium in. Marijn viel terug naar een vierde plaats, wel de hoogstgeplaatste deelnemer die niet alle ronden heeft meegedaan.


En ik? Ik reed deze ronde belabberd slecht en strandde in de halve finale van de C poel, goed genoeg voor precies 0 punten en zakte daarmee terug van een 5e naar een 7e plaats. Mijn doelstelling was top 8, dus dat is gehaald! Voor volgend seizoen ga ik een nieuwe kap bouwen, daarover later meer.


En in het Concours d’Elegance was het deze keer natuurlijk weer een van die twee geweldige kappenbouwers die met de prijzen naar huis ging: Haiko mocht een mooi Stickerland RC stickervel uitkiezen dankzij zijn magisch gekleurde 240z.

Klik hier voor het fotoalbum van D1:10 Ronde 5: Teejater Naaldwijk