Vanochtend bereikte mij het droevige bericht dat de 2010 finale van het ODC is afgelast. Er waren tot op heden slechts 4 inschrijvingen bij de organisatie binnen gekomen en het leek er niet op dat dat er veel meer zouden worden.

Paul Vlasblom is hierdoor de ODC Kampioen van 2010 met 350 punten, gevolgd door Marco Kok op een tweede plaats met 300 punten. Het podium wordt voltooid door Joey van den Hoogen met 262 punten. Vooral de strijd om deze derde plek zou in de finale nog spannend zijn geweest. Helaas voor ons, en misschien iets minder voor Joey, werd dat nu dus al voortijdig beslist.

Wat gaat er nu dan gebeuren? Een stukje uit het persbericht:

ODC en de toekomst

Het Open Drift Championship zal voor 2011 een iets andere weg gaan bewandelen. We zullen zeker niet stoppen met het organiseren van wedstrijden. Echter gaan we deze voortaan CHALLENGES noemen.

De naam ODC Drift blijft dus bestaan, maar de C zal voortaan Challenge betekenen.

Wat wil dit zeggen?

Eigenlijk heel simpel. Het ODC zal zich meer gaan focussen op individuele challenges op bijzondere locaties. Geen kleine evenementen meer, maar enkele zeer grote op toplocaties.

Hiervoor is veel meer voorbereiding nodig, dus zullen het er geen 5 of 6 meer zijn. We richten ons op 2 a 3 grote evenementen.

De eerste staat al gepland voor 29 en 30 januari 2011. Hier zullen we een tweedaagse internationale challenge organiseren tijdens de Racing Expo indoor in het WTC te Leeuwarden. Hier worden, net zoals voorgaande jaren, meer dan 20.000 bezoekers verwacht.

Daarnaast zijn we volop in voorbereiding voor een MEGA challenge in september 2011. Maar hierover later nog veel meer.

Op de locatie Kalkar gaat het ODC een driftschool en incentive locatie oprichten. Hier kunnen mensen van heel dichtbij kennis gaan maken het de driftsport waarbij ze onder begeleiding zelf achter het stuur mogen gaan zitten om de driftsensatie te ervaren.

Bron: Stichting ODC Drift