Drijfnat en oerspannend, dat is in twee woorden de beste omschrijving van dag 2 van de 4e ronde van het Open Drift Championship. Minder rook, minder herrie, maar zeker niet minder spannende battles!

Niet iedereen was natuurlijk even blij met deze natte omstandigheden, Joey van den Hoogen had het liever droog gezien. Jasper Spaan was echter helemaal in zijn nopjes, zijn “regendans” had gewerkt! Jasper’s auto had ook nog een kleine make-over ondergaan: stickers en ducttape voor extra snelheid!

De dag begon bewolkt, maar droog. Het weer voorspelde buien, maar in de middag zou het weer beter worden. Gelukkig werden het maar 2 of 3 buien, jammer dat die per stuk wel een paar uur duurden. Die opklaringen hebben we niet meer gezien geloof ik.

Rond half 11 begon de eerste bui en al snel werd de baan drijfnat. Dat weerhield echter niemand, er werd nog steeds zeer strak gereden!

Met deze veranderende omstandigheden was de vele trainingstijd in dit tweedaagse evenement natuurlijk meer dan welkom, daar werd door de deelnemers dan ook dankbaar gebruik van gemaakt.

De plek waar we zaterdag al twee mensen van de baan af zagen raken was wederom toneel voor een uitglijder. Gelukkig raakte er weer niemand gewond en na het lostrekken van de auto kon de training weer verder gaan.

De top 32 bestond deze ronde uit 4 rijders. Youri Das kwam uit tegen de Duitser Uwe Hecktor en John van Baalen tegen Marnus Lokerse. Youri en John veroverden de laatste twee plekken in de top 16.


Ruud Vlasblom, de broer van, inderdaad, legt even uit hoe het komt dat de achterkant van “Driftking 3″ er zo uit ziet. Lots of wallscraping involved!

Mooie battles in de top 16, Marco Kok verslaat John van Baalen na een spin en Oliver Harsch verslaat Pieter van Hoorick.

Jan Lokerse spint in zijn leidersronde en Jack Dam profiteert. Andre Kok verslaat Rob Höing met een flinke voorsprong.

Reyer van der Hee raakt de barriers en moet de plek in de volgende ronde aan Marc Thill afstaan.

De meest discutabele battle van de dag was Joey van den Hoogen tegen Jasper Spaan. Joey reed het hele weekend al wat langzamer en volgens de jury hield Jasper daar geen rekening mee bij het inkomen van de eerste bocht, waardoor hij moest inhouden en hoek verloor.

Ruud Vlasblom wordt verslagen door Emiel Harten, maar zijn broer Paul verslaat, niet geheel verrassend, Youri Das.

Wel verrassend is deze battle, Marco Kok tegen Oliver Harsch. ODC Debutant Oliver Harsch verslaat namelijk kampioenschapstrijder Marco Kok. Zijn broertje, Andre Kok, wint wel een plek in de top 4 door Jack Dam te verslaan.

Strijdend met Pieter van Hoorick om de derde plaats in het kampioenschap werd Joey van den Hoogen in de top 8 uitgeschakeld door Marc Thill. Doordat Pieter van Hoorick al eerder uitgeschakeld was kan Joey de derde plek toch overnemen.

Paul Vlasblom verslaat achtereenvolgens Emiel Harten en, voor een finaleplaats, Marc Thill. Thill reed het hele weekend al zeer goed en zeker op het nat liet hij zien wat hij kan. Ook in deze battle zat hij er goed op, maar het was net niet genoeg om Vlasblom te verslaan.

De andere finaleplaats gaat naar Andre Kok, waardoor Oliver Harsch tegenover Marc Thill komt te staan om te strijden om de derde plek. Marc Thill wint deze battle en pakt de derde plek in ronde 4 van het Open Drift Championship.

De finale werd een van de spannendste finales ooit, na 4 runs was het namelijk nog steeds niet beslist wie er de winnaar zou worden. In de 5e run werd het 4,5-5,5 voor Paul Vlasblom, een 5-5 zou dus genoeg zijn voor hem, maar Andre zou een 6-4 moeten halen.

In Paul’s chaserun kwam hij echter iets te enthousiast de eerste bocht in, waardoor een spin onvermijdelijk was. Andre Kok verslaat hier Paul “Driftking” Vlasblom na maarliefst 6 runs. De familie Kok gaat uit hun dak en zelfs Paul is blij voor Andre.

Het is niet veel, maar vlak voor de prijsuitreiking zien we hier toch nog echt wat rook van Marc Thill’s banden komen, ook hij is meer dan tevreden met zijn derde plek.