Zondag 18 Juli 2010, de derde ronde van net Nederlandse RCDrift kampioenschap, de D1:10. Het is de eerste ronde na het WK in Engeland en dat is te merken. De rijders die Nederland hebben vertegenwoordigd op het WK hebben daar veel geleerd en zijn zeer op elkaar ingespeeld. Het gevolg: enorm strakke twins, zoals in bovenstaande foto al is te zien.

De leden van het Nederlandse team, Team Orange gedoopt, rijden allemaal met een, hoe kan het ook anders, Team Orange kap. Dit geeft natuurlijk een schitterend geheel! Mocht jij je afvragen waarom er 2 Subaru’s boven op elkaar staan, dat is nou de humor van Mick. Mijn Ken Block Subaru op de Subaru van Mattijn.

Gelukkig is hij niet de enige waarbij een steekje los zit, ook Mattijn houdt van stapelen, maar hij moet net natuurlijk weer naar het volgende niveau brengen, vandaar dat Mick’s Evo hier ondersteboven op Jim’s 200SX ligt.

Maar natuurlijk zijn er ook serieuzere zaken… Wie wil er een ijsje? Edwin verslaat hier Tijs en Haiko in het Concour d’Elegance, ja Tijs, jij had in Engeland al gewonnen!

Goed, we zullen het maar eens over het rijden gaan hebben. Hier zien de de als nummer twee gekwalificeerde Rick in actie met zijn RX-7. Hij scoorde 60 punten, net als Jim en Ricardo, die respectievelijk derde en vierde gekwalificeerd stonden. Maurice ging met 76 punten er met de eerste kwalificatieplek vandoor.

In Poule A waren veel lekkere battles te zien, zoals deze Team Orange battle, Jim tegen Edwin. Edwin kon deze keer Jim de baas en ging door naar de volgende ronde. Hier zien we ook mijn collega Jordy Morsch van MotorsportMedia.nl, hij komt binnenkort als het goed is met een leuk filmpje van deze dag.

Wie hij daar zou ontmoeten werd beslist in deze battle. Mick vs Ricardo, na een paar setjes spannende runs kwam toch “Sudden-death KING” Mick als deelnemer voor de halve finale uit de bus.

In de andere halve finale zagen we Marijn tegen Rick. “Smooooth D” Marijn versloeg Team Orange lid Rick op een zeer nette manier. “En dan sta je met je neus in de finale!”

Nog een Team Orange battle moest beslissen wie zijn tegenstander zou zijn. Edwin maakte het spannend, maar hij zorgde ervoor dat Mick tegen Rick moest strijden in de verliezersfinale.

Team Orange liet weer eens zien wat ze hebben geleerd in Engeland, want wat een battle! Zo close heb ik ze nog nooit gezien. Rick veroverde de derde plek.

Toen was het tijd voor de finale. Marijn vs Edwin. Na het eerste setje runs leek het eigenlijk al duidelijk te zijn, ik dacht dat Marijn hem binnen zou hebben, hij zat er de hele run veel dichter op dan Edwin, zoals in deze foto’s ook te zien.

Tot mijn grote verbazing werd echter een 5-5 gegeven en moest er nog een keer gereden worden.

In deze set battles was geen winnaar aan te wijzen en het werd weer 5-5.

De derde set runs werd beslissend, een Marijn werd op de tweede plaats achtergelaten en Edwin was de winnaar van vandaag.

Desondanks toch nog een zeer goede prestatie van Marijn, die van een achtste kwalificatieplek (en dus poule B) opgeklommen was naar deze tweede plek.