Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw, rookwolken, kom maar gauw! En die kwamen er! Al dat spektakel op de zaterdag zou nog wat betekenen voor de zondag, maar daarover later meer, we gaan eerst eens kijken naar de kwalificaties.

Zaterdagochtend, 10 over 10 ‘s ochtends, het is nog rustig op het terrein van Hotel- en Attractiepark Wunderland Kalkar. De bandjes netjes opgestapeld, een paar warmlopende motoren en de drifters maken zich klaar bij hun caravan met een bakje koffie.

De buitenlanders zijn goed vertegenwoordigd deze ronde, 19 deelnemers, waaronder 7 buitenlanders, uit in totaal 4 verschillende landen. Nog beter vertegenwoordigd waren echter de BMW’s, maarliefst 16 van die wagens uit Beieren staan er aan de start, tegenover 2 Nissans en Jasper Spaan’s Ford Sierra.

Maar toen werd het toch echt tijd voor actie, na de rijderbriefing mochten de heren drifters los! Tussendoor werd nog even bekeken welke kant er op gereden zou worden en er werd besloten met de klok mee te rijden.

Jasper “Spinmans” Spaan had het moeilijk tijdens de kwalificaties, met slechts 100 pk moest hij hard werken om zijn verse Sierra dwars te krijgen. Desondanks kwalificeerde hij zich toch nog als 11e, mensen als Reyer van der Hee en Jack Dam achter zich latend.

Jan Lokerse, met zijn brute V8 aangedreven BMW E30, kwalificeerde zich als 5e.

Net buiten de top 3 kwalificeerde Andre Kok, hij reed dit weekend erg spectaculair en dat zou nog zijn vruchten afwerpen!

Als je even genoeg had van de rook kon je bij onze vrienden van RC Drift Events terecht. Ze hadden weer een prachtige baan gebouwd, waar ik aan het eind van de dag ook nog even van genoten heb.

Weer terug naar de kwalificaties. Derde plek was voor de Luxemburger Marc Thill. Niet voor niets helemaal naar (bijna) Nederland gekomen dus.

De “Driftking” Paul Vlasblom was deze keer niet de beste, hij kwalificeerde zich, met een maffe hoeveelheid hoek, als tweede.

Maar wie werd er dan nummer 1? De jongeman die dat wel vaker voor elkaar krijgt, Marco Kok!