Enkele maanden na de spannende ontknoping van vorig seizoen stond de eerste ronde van het seizoen 2013 al weer op de planning. Met spannende resultaten!

Klik hier voor het fotoalbum van D1:10 Ronde 1: Made


Niet gewijzigd ten opzichte van vorig jaar is het concept van het Concours d’Elegance, de verkiezing van de mooiste kap. Deze ronde werd de Chaser van David door de deelnemers verkozen tot de winnaar van deze verkiezing.

Nieuw dit jaar is de puntentelling voor het kampioenschap. Ook in de kwalificatie zijn nu punten te verdienen. Ook hier scoorde David maximaal, hij pakte de eerste plaats en daarmee 8 punten voor het kampioenschap. De als tweede gekwalificeerde deelnemer krijgt 7 punten. Edwin ging er tijdens deze ronde met deze punten vandoor.

Ricardo pakte met zijn derde plaats in de kwalificatie 6 punten. Kampioen van 2012, Tijs, kwalificeerde als vierde en kreeg daarvoor 5 punten en de uit Duitsland afgereisde Max kreeg 4 punten voor de vijfde plaats. Nummers 6, 7 en 8 krijgen respectievelijk 3, 2 en 1 punten.

Ook in de battles zijn nu meer punten te verdienen. Ook de deelnemers die eindigen in de B-poule krijgen nu punten. Nummers 19 t/m 22 krijgen 25 punten, de verliezers van de halve finale van de B-poule krijgen er 27.

De eerste afvallers in poule A krijgen 29, 31, 33, 35, 37, 39, 41 en 43 punten. Deze ronde waren deze punten respectievelijk voor Peter, Tommy, Andy, Maurice, Clifford, Tijs, Edwin en David. De twee kampioenen van de afgelopen jaren waren dus al uitgeschakeld.

In de top 8 verloor Jim van Davey en Ronny van Edo. Ze behaalden, op basis van de kwalificatiescore daarmee de eindplaatsen 8 en 7 en kregen daarvoor respectievelijk 45 en 50 punten.

Ook Markus en Max vielen af in de top 8. Door hun hogere resultaat in de kwalificatie haalden ze de 6e en 5e plaats, goed voor 55 en 60 punten.

De eerste halve finale was tussen Davey en Joost. Joost verloor deze battle en moest strijden om de derde plaats.

Om die derde plaats moest hij strijden tegen Edo. Joost won deze battle en daarmee de derde plaats, goed voor 75 punten. Edo kreeg 65 punten voor zijn vierde plaats.

De finale was dus tussen Ricardo en Davey. Dat Davey zijn eerste podiumplaats in de D1:10 zou gaan halen stond vast, maar hij wist er zelfs zijn eerste overwinning van te maken. De winnaar van een D1:10 ronde krijgt voortaan 99 punten.

Door zijn achtste kwalificatieplek voert Davey nu het klassement aan met 100 punten. Ricardo volgt op plaats 2, hij kreeg 85 punten voor zijn tweede plaats, wat zijn totaal op 91 brengt. De nieuwe puntentelling zorgt nu dus al voor een kleiner gat tussen de nummers 1 en 2. Dat belooft veel spanning voor dit seizoen!

Klik hier voor het fotoalbum van D1:10 Ronde 1: Made