Een nieuwe kampioen, die zou er komen deze ronde. Edwin zat voor het Yokomo Drift World Championship in Japan en kon dus nooit meer hoger komen dan de tweede plaats dit jaar!

Klik hier voor het fotoalbum van D1:10 Ronde 6: Auto- en Motorsportbeurs Gorinchem


Maar wie moest er dan kampioen worden? Joost en Tijs maakten nog kans om kampioen te worden. Joost kon echter ook niet aanwezig zijn deze ronde. Alles wat Tijs moest doen om kampioen te worden, was meer dan 4 punten halen. Hij moest dus minimaal 12e worden.

Door zijn kwalificatie op plaats 1, was hij dus na de kwalificatie al verzekerd van het kampioenschap! Voor het eerst sinds drie jaar was het dus niet Edwin, maar Tijs die de “DK” werd.

Maar de dag was nog niet voorbij. Arno kwalificeerde zich als tweede en Ronny als derde.

Bop wist zich als vierde te kwalificeren. Hij haalde dit seizoen nog geen punten en moest dus flink scoren om zich nog te kunnen kwalificeren voor het Yokomo Open European RC Drift Championship in Amsterdam, aankomend jaar. De Top 5 werd gevuld door drie TWS leden, met Edo op de vijfde plaats.

Hoewel hij al zeker was van zijn kampioenschap, was hij dat niet van een goed dagresultaat. In de Top 16 kwam hij de wederom uit Duitsland afgereisde David tegen. Ook David stond hoog in het kampioenschap en was erop gebrand om een goed resultaat te halen. David versloeg Tijs, maar daarna ook Maurice en Edo. Dat betekende dat hij tegen Jim in de finale stond. Jim had Ronny, Gilthon en Arno verslagen.

Arno en Edo moesten dus de “Battle for 3rd” rijden. Edo wist er hier met de overwinning vandoor te gaan, waardoor hij de laatste podiumplaats pakte.

In de laatste ronde van 2012 pakte David de overwinning en hiermee de derde plaats in het kampioenschap. Edwin zakte terug naar de vierde plaats en Joost bleef steken op de tweede plaats.

Klik hier voor het fotoalbum van D1:10 Ronde 6: Auto- en Motorsportbeurs Gorinchem