Jaja, het heeft even geduurd, maar we zijn terug! Weinig rallyfotos hier tegenwoordig en ook Ronde 1 van de D1:10 hebben we moeten missen. Ik zit tegenwoordig namelijk ín de rallyauto van het HART, dat is een beetje lastig foto’s maken. Maar nu wel het verslag van de 2e ronde van de D1:10, een ronde vol verrassingen!

Klik hier voor het fotoalbum van D1:10 Ronde 2: A15 Karting Gorinchem


Even snel de top 5 van de kwalificaties doornemen: Robin scoorde de 5e plaats met 69 punten. Een van de 3 Duitsers die deze ronde meededen, David, scoorde met 70 punten de 4e plek.

Joost haalde 71 punten, dat bracht hem op een 3e kwalificatieplaats.

Jim reed net iets strakker en scoorde 73 punten, genoeg voor de 2e plaats.

Maar Tijs stak er met kop en schouders boven uit, hij scoorde maar liefst 89 punten!

De grootste verrassing van de dag vond plaats in de Top 16. De als 4e gekwalificeerde David kwam daar Edwin tegen, David wist goed tegenstand te bieden tegen de drievoudige kampioen. Zo goed, dat er een rerun voor nodig was om de beslissing te maken! In de rerun raakte Edwin de curbstones in de eerste hairpin met 2 wielen, daardoor ging David er in deze battle met de overwinning vandoor.

Ook Ricardo werd voordat hij, zoals bijna gebruikelijk, de kans had gehad om Tijs tegen te komen, uitgeschakeld in de Top 16. Jim won deze battle.

Ook door naar de Top 8: Tijs, Markus, Robin, Ronny, Joost en Andy.

Een andere verrassing van deze dag was nieuwkomer Andy, hij kwalificeerde zich als 6e en versloeg Reinier in de Top 16. Hij moest in de Top 8 toch het onderspit delven tegen de ervaren Joost, maar desalniettemin een goede prestatie van deze nieuweling.

Tijs kwam in de Top 8 de Duitse Markus tegen, met zijn zeer gedetailleerde replica van Matt Powers’ S14. Voor Markus was Tijs toch te sterk.

In de Top 4 zou Tijs wederom een Duitser tegenkomen, namelijk David, die in de Top 8 Robin versloeg. Tijs was ook voor deze Duitser te sterk, Tijs stond in de finale!

Tussendoor werd er nog even de verkiezing van de mooiste kap gehouden, het Concours d’Elegance.

Django won deze verkiezing met zijn Team-D Lexus LS460!

Terug in de Top 8 versloeg Jim de Mustang van Ronny, daardoor kwam hij Joost tegen in de Top 4.

Joost ging er daar met de overwinning vandoor en stond ook in de finale!

De finale zou dus gaan tussen Joost en Tijs, maar eerst was het nog tijd om de laatste podiumplek te bepalen. David en Jim streden, maar David sleepte de eerste buitenlandse podiumplek in de D1:10 binnen.

Een spannende finale volgde, met nog wat extra showrondjes als afsluiter. Tijs werd, voor hem voor het eerst, tot winnaar gekroond!

Klik hier voor het fotoalbum van D1:10 Ronde 2: A15 Karting Gorinchem