Dat was hem dan al weer, de laatste ronde van de D1:10 van het seizoen 2011! Edwin werd voor de derde keer op rij Nederlands Kampioen RC Driften.

Klik hier voor het fotoalbum van D1:10 Ronde 6: Y-Land Spijkenisse


De locatie van deze ronde was Beachclub Y-Land in Spijkenisse. Op de, ronde, dansvloer had het team van RCDE een zeer originele en uitdagende baan gelegd.

In de kwalificaties scoorde Michel een mooie 5e plaats. De 4e plaats ging naar Joost.

Edwin, toen al leider van het klassement, ging naar eigen zeggen niet voluit. Hij scoorde toch een 3e plaats met 54 en 53 punten.
Davey kreeg na zijn runs een groot applaus. Meer dan verdiend, hij behaalde de 2e plaats met 59 punten.

Als enige boven de 60 punten scoorde Robin. Hij zette een zeer strakke run neer en behaalde 64 punten.

De top 16 bestond verder uit Ricardo, Edo, Ronny, Maurice, Gilthon, Tijs, Haiko, Jim, Ischa en de nummer 1 en 2 van de B-poule: Owen en Reinier.

Davey verloor zijn battle tegen Owen. De spanning werd hem te veel en sneed de hairpin net iets te strak, waardoor hij bleef hangen en spinde.

Door naar de top 8 gingen verder Robin, Edwin, Haiko, Edo, Jim, Tijs en Maurice.

Robin kwam in de top 8 Edwin tegen. Robin raakte in zijn leadrun even off-track, dat kostte hem te veel punten. Zijn zeer strakke followrun maakte dat niet meer goed.

De rest van de strijders in de top 4 hadden allemaal een korte naam: Edo, Jim en Tijs waren de gelukkigen.

Edwin tegen Edo, ze stonden beiden nog hoog in het kampioenschap. Maar Edwin bleek in deze battle toch te sterk voor Edo.

In de andere halve finale waren het Tijs en Jim die het tegen elkaar moesten opnemen. Jim ging er hier met de overwinning vandoor.

De battle voor de 3e plaats werd gereden door de TWS-ers in de top 4. Tijs pakte hier zijn eerste podiumplek van het seizoen.

Een klassieker! Jim tegen Edwin belooft altijd spektakel. Voor het kampioenschap maakte het niets meer uit, dus beide rijders dingen er gewoon vol voor!

Na twee enorm strakke runs en een paar showrondjes erachteraan bleek dat Edwin voor de 4e keer dit seizoen de grootste beker mee naar huis mocht nemen.

En daar kwam deze keer ook weer de D1:10 Wisselbeker bij! Gefeliciteerd Edwin!

Ook geen verassing bij het Concours d’Elegance, Joost ging er daar met de prijzen naar huis. Hij bouwde een prachtige BMW M3 E30 Cabrio. Mijn Team Orange x DoriGazo Audi RS4 won de tweede plaats.

Ook was er deze ronde weer een pechprijs, die ging naar Bop. Zijn auto hield er tijdens de battles ineens mee op.

Klik hier voor het fotoalbum van D1:10 Ronde 6: Y-Land Spijkenisse